måndag 14 oktober 2013

Arts on Main

Downtown Johannesburg finns ett område som heter Maboneng, vilket betyder "plats för ljus" på Sotho. Sedan 90-talet har dessa kvarter varit ganska nedgångna med ett väldigt dåligt rykte, men de senaste åren har det blivit ändring på detta. Nu räknas det som Johannesburgs absolut trendigaste område där kreativiteten kokar och ett nytt ställe öppnar upp typ varje vecka. 


Och mest populärt i Maboneng är Arts om Main. En marknad där du kan hitta mat från världens alla hörn, kläder, smycken och massor av konst. Hit vallfärdar Johannesburgs alla hipsters varje söndag.


Ett 30-tal matstånd trängs i en stor sal och du kan hitta allt från paella, belgiska våfflor, thai...


...och Etiopiskt som Kristin körde på. 



...sen letar man upp en plats på den mysiga innergården o sätter sig för att käka. Pallar man sedan så tar man en sväng in på kläd- och smyckesmarknaden.


Ovanför matmarknaden finns en utställningshall där man bland annat kan ta del av ett riktigt coolt fotoprojket. Det startade upp för nåt år sen och började med att man började anordna fotokurser för killar som levde på gatan och hade kommit lite på sniskan. Sedan fick de låna var sin kamera och plåta sin stad. Nu kan man köpa dessa bilder som är upptryckta på canvas och varje termin startar nya kurser för nya killar. 


Det hela har blivit en sån succé så nu har man expanderat verksamheten till att bland annat sy kuddar med typiska sydafrikanska fraser. 


Projektet går under namnet "I was shoot in Joburg" och jag & Kristin fick också vara med på bild.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar