onsdag 25 december 2013

Kilimanjaro dag 1

Så. Nu ska jag försöka sammanfatta vår väg upp för Kilimanjaros 5895 meter. Det blir inte lätt. Och det blir inte kort. Så ta en kopp kaffe, sätt dig till rätta så kör vi. 

DAG 1 - måndag

Vid åtta-tiden på morgonen blev vi upphämtade på vårt hotell strax utanför staden Arusha i norra Tanzania. Kvällen innan hade vår utrustning blivit noggrant synad av vår guide Lodrick, så vi visste att våra fyra väskor var good to go. Så med massor av pirr i magen begav vi oss av mot Machame Gate där vi skulle börja vår vandring. 


Väl på plats var det en hel del pappersarbete som skulle göras. Man måste noggrant skriva in sig och betala avgift för att komma in in Kilimanjaro National Park. Saker och ting tog så lång tid så vi hann till och med få lunch vid gaten. 

Men nån gång vid 13-hugget var vi redo att gå. 

Vårt team bestod av rutinerade John och vår förste guide Lodrick, samt 7 porters (bärare) och en kock. Det kan ju låta som ett väldigt stort gäng men betänk då att det ska bäras tält, sovsäckar, liggunderlag, vatten och mat för hela veckan. 


Väl iväg hade vi ca 5-7 timmars vandring framför oss. Det var bra gångväg, inte allt för brant och genom härlig regnskog. Efter ca 2 timmar började det regna så det var bara att slänga på ponchon och regnskyddet på ryggan.

Vi hade läst oss till att första dagen på den här rutten inte skulle vara så jobbig så både jag och Peiman blev lite skraja när vi båda två kände tröttheten i benen. Redan första dagen, hur skulle nu detta sluta?


Lagom tills dess att vi kom fram till första nattens camping slutade det regna och vi fick te & popcorn (!) i vårt tält.

Vi hängde våra blöta grejer på tork (i tron om att de skulle torka, tji fick vi) och bonade in oss, sen var det dags för mat och bums i säng.

Första dagen till ända, på 3100 meters höjd och med 14 kilometers promenad i benen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar