torsdag 26 december 2013

Kilimanjaro dag 4

Morgnarna var allra vackrast under vår vecka på berget och så även denna fjärde morgon. Men det var kallt. Minus två stod det på termometern när vi vaknade. 

Hela Barranco Wall - eller dödsväggen som jag numera kallade den - var täckt av ett tunt lager is när vi började dagens vandring. 

Sakta men säkert tog vi oss upp bit för bit. Man fick noggrant fundera på varje fotisättning och spana efter nästa sten att hålla i.

Och det gick faktiskt bra. Vi överlevde Kissing Stone allihopa och efter en knapp timme hade vi tagit oss upp för hela väggen. (Till och med lite mer taggade på klättring som vi nog ändå ska ta och testa på när vi kommer hem.)


Resten av dagen var ganska jobbig då den totalt bestod av 9 timmars vandring. Vi tog lunchpaus vid Karanga Camp (pommes o friterad kyckling!) och sedan fortsatte stigningen mot vårt sista camp på uppvägen, Barafu Camp, 4600 meter över havet.


Vädret och naturen skiftade hela tiden. Från dimma och regn till solsken. Från grönt och saftigt till kargt och stenigt.


När vi väl kom till dagens slutmål var vi riktigt slitna. Huvudvärk och stela ben var ett stort minus, men utsikten från tältet drog upp betyget något.

Grannberget Mawenzi
Trötthet, illamående och huvudvärk var dock bara att ignorera. I med mat i ett raskt tempo och sen bums i "säng" för tre timmars sömn. Eller ja, nu visade det ju sig att det inte skulle bli någon sömn alls. Rejäla vindar höll på att blåsa omkull tältet och huvudet bultade ikapp med den alldeles för höga pulsen ända tills klockan ringde 23.00. 

Det var nu vi skulle göra vårt Summit attempt…det var nu vi skulle upp på toppen av Kilimanjaro. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar