torsdag 16 januari 2014

Gold Reef City

Men jösses, jag har ju glömt att berätta om vår dag på Gold Reef City Theme Park. Det är ett nöjesfält i södra Johannesburg, på samma ställe där man en gång i tiden började gräva guld.

Vi var där häromsistens för att testa adrenalinnivåer. Det var Pajjens sista semesterdag så han fick välja event. Tydligen var det fler som tänkte så, för det var knööökat med folk.

Och så var det 37 grader varmt. Men men.

Med dom två faktorerna i bakhuvudet tänkte vi att här gäller det att vara strategiska. Vi googlade upp listan över attraktionerna och valde de som var läbbigast uppifrån. Bland annat åkte vi The Anaconda (nedan). Ganska klassisk berg-och dal-bana fast den "vred" sig lite mer än vanligt. Pirrigt, men inte helt sjukt läskigt.


Helt sjukt läskig var dock Tower of Terror. Ja, du hör ju bara på namnet. Herreminskapare. 

Man köade (och byggde på skräck) i över en timme för att sen hoppa in i åkdonet tillsammans med sju andra. Därpå kördes man in i en hiss som tog en ca 50 meter upp varpå man puttades ut för kanten och for RAKT ner (bilden nedan). Hastigheten som åkdonet kom upp i var nästan 100 km/h och G-kraften närmre sju. Det är G-krafts-rekord i nöjesfältssammanhang dessutom. 


Det var den läskigaste karusellen jag har åkt i hela mitt liv och jag rekommenderar den starkt. 

Överlag var Gold Reef City lite läbbigare än de nöjesfält jag tidigare har varit på. Dessutom slapp man hålla på med åkband och biljetter. Hade man betalt sitt inträde på 180 Rand (115 kr) så fick man åka vad man ville hur mycket man ville. Mycket bra så. Afrikanerna verkar kunna detta med nöjesfält alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar