tisdag 17 september 2013

Malvapudding!

Nu ska vi snacka lite godsaker här. Och inte vilka godsaker som helst, utan Sydafrikanska efterrätter.

Det är näst intill omöjligt att gå på en lokal restaurang här utan att stöta på Malvapudding på menyn. Och ååååå vad gott det är. Så gott att det måste bli en bloggpost om det.

Egentligen låter det ganska tråkigt när man hör om denna typ sockerkaka med aprikosmarmelad i. Men det ska jag tala om för dig - låt dig ej avskräckas av detta.

Visst, det är en kaka med samma fluffighet som en sockerkaka, men den smakar inte aprikossylt utan mer som en sockerkaka upphöjd till 10. Supersaftig o söt!

Du måste testa så därför kommer här recept!


Detta behövs till...

Kaksmet:
250 ml socker
2 ägg
1 msk slät aprikosmarmelad
300 ml mjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
2 msk smör
1 msk vinäger
125 ml mjölk

Kladd:
250 ml vispgrädde
100 g smör
1 dl socker
1 dl portvin (kan bytas ut mot vatten)

Så här gör du:

Visspa ägg o socker pösigt. Blanda sedan i aprikosmarmeladen.

Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.

Smält smör, tillsätt vinäger o mjölk. Tillsätt sedan de torra ingredienserna.

Blanda sedan i socker/ägg-blandningen.

Häll smeten i en ungsfast form som rymmer 2 liter. Grädda i 45 minuter, 190 grader.

När du ska göra kladdet:

Häll i alla ingredienserna i en kastrull och värm upp, men koka ej.

Hällöver kladdet över kakan.

Servera med vaniljsås eller glass. MMMMM!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar