fredag 27 september 2013

Mozambique

Så. Nu har jag äntligen samlat kraft för en bloggpost om vår resa till Mozambique. När jag kom hem föll nämligen magen ihop som en fura, och efter ett par riktigt jobbiga dagar har jag nu varit på sjukan o fått fyra olika medikamenter utskrivna. Så nu ska det allt bli bra igen.

I fredags morse flög vi alltså till Maputo, huvudstaden i Mozambique. Vi checkade in på ett rosa hotell.


Sen gav vi oss ut och skulle göra stan på en dag. Mycket hektiskt. Vi började på marknad där jag ville köpa ALLA fina tyger och väskor.



Men det gjorde jag inte. Där emot blev det 2 sånna här små tyg-konst-stycken som vi ska hänga upp på väggen här hemma. 



Sen gick vi och läste tidningen på en vägg. Nej det gjorde vi inte för vi kan ju inte portugisiska. Men det var många andra som gjorde det.




På kvällen gick vi ut och åt, tog nån drink på en bar o så skulle vi lyssna på livemusik. Men det blev alldeles för sent för oss så vi fick gå hem innan bandet ens hade hunnit börja. Där ser man.


I svinottan på lördagen hoppade vi på en buss som skulle ta 5 timmar (men som tog 11) och åkte till Tofo, en strand en bit norrut. Där bodde vi i ett gräshus på stranden med mycket trevlig utsikt.



Vi åkte på Ocean Safari och såg enorma knölvalar, simmade med delfiner o letade järnet efter valhajar. De sistnämnda såg vi dock inte tyvärr.

Sen tog vi en surflektion. Den första för oss båda. Det resulterade i att vi nu kan stå någotsånär på brädan lite då och då samt att vi fick med oss surfinstruktören Arjen hem. Han skulle till Europa med två dagars stopp i Joburg o behövde nån stans att bo. Så så fick det bli. Inget konstigt alls tyckte vi. (Förrns vi kom hem o insåg att det va lite märkligt med en inneboende surfare som vi känt i en timme. Men det gick ändå bra.)

Tyvärr finns det inga foton från valsafarin eller surfen. Lite lättare att fota marknaden i byn.




I sin helhet får Mozambique med beröm godkänt. Hoppas på att snart återvända o se o uppleva mer där! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar