måndag 9 september 2013

Lördag i Newtown

I lördags hade vi en helt fantastisk dag. Den började med att vi slöt upp med vänner och kollade in Constitution Hill (som jag ska skriva mer om i ett annat inlägg).

Där efter körde vi dowtown mot ett område som heter Newtown. Det var en strålande vårdag och vi hamnade på en mycket trevlig uteservering som dessutom hade den goda smaken att bjuda på live-jazz.


Med magen mätt av piri piri-kyckling strosade vi sedan runt i kvarteren kring Newtown. 


Nåt som känns väldigt typiskt Joburg är att man JÄMT stöter på nåt festligt var man än är. I lördags gick vi in i nån slags musiktävling alá Körslaget. Nedan ser ni den vinnande gruppen.


När de hade framfört sitt vinnarnummer dansade de hem..


...men va gjorde det, folket ville fortsätta dansa.



Kvällens egentliga happening var att vi skulle se världstrumpetaren Hugh Masekela. Innan konserten stannade vi till på Sophiatown för några öl o lite snacks. På bakgården, på väg till toa, sprang vi in i en modevisning. Det är ju det jag säger - väldigt typiskt Jozi.


Och sen var det då dags för Hugh. Konserten var i ett gigantiskt tält som svalde 2500 pers. Kanske några för många för den typen av musik. Han gav oss dock ett gäng anekdoter från när han strök runt på jazzklubbar i New York på 60-talet och oj, vad man hade velat se o höra honom då. Och inte bara trumpeten behärskade han, han hade en grym röst också. Här kan ni lyssna på honom. 


Och även om vi inte åt grille just den här gången så kan jag visa en typisk "shishya nyama" som du hittar i samband med alla större folksamlingar här nere. Lovar att det är godare än det kanske ser ut!




1 kommentar:

  1. Jag ser så sjukt mycket fram emot att hänga i Johannesburg!!!

    /Kristin

    SvaraRadera