söndag 29 september 2013

Husbygge

Idag var vi i Alex o hjälpte Jeff att bygga ett hus. Han har tillsammans med sin mamma och 17-åriga lillasyster länge bott på ca 2 kvadratmeter, men äntligen har han nu lyckats köpa marken precis intill deras nuvarande hus och ska således bygga ut.

Tidigare stod det ett plåtskjul på platsen, men efter att ha sålt all plåt för R500 (ca 350 kr) kunde han idag sätta igång och mura upp nya ordentliga väggar.

Så i morse börjades det från scratch, men fort som sjutton gick det framåt.









Men det var inte bara väggar som kom på plats idag . Även dörrar och fönster hittade rätt plats under dagen.
                           


Anledningen till att allt gick så fort var att vi var så många. Alla i grannskapet hjälpte till på ett eller annat sätt, med vetskapen om att de själva kommer behöva hjälp en annan dag. Ett synsätt som vi borde ta efter lite mer hemma.

Som alltid på byggen så stötte vi ju också på ett par bakslag under dagen. Bakkien som vi lånat för att köra sand o byggstenar fick bensinstopp, så det var bara att leta upp första bästa pet-flaska o promenera till macken. Dessutom var vattnet i området avstängt idag, så för att skaffa vatten till murbruket fick vi köra ett par vändor på vägar med MÅNGA väggupp. Det resulterade i att vi kom tillbaka med bara hälften så mycket vatten som vi fyllde på. Lite sånna problem som man inte stöter på så ofta vid svenska byggarbetsplatser antar jag...

Nospiho som bor bara några hundra meter bort kom också förbi under dagen för att titta till jobbet och säga hej.


Och som vanligt hade vi också under hela dagen sällskap av dom goaste ungarna du kan tänka dig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar