måndag 10 februari 2014

Cradle of Humankind

En timme nordväst om Johannesburg ligger Cradle of Humankind. Ett stort och vackert naturområde dit hundratals cykelglada joburgare tar sig varje helg.

Men det som området är mest känt för är alla fossiler som har hittats där. Skelettdelar från människans föregångare som är över 4 miljoner år gamla finns att titta på i museet.

Det är också på grund av alla dessa fossiler som man har kunnat konstatera att mänskligt liv först uppstod exakt här. Vi är alltså alla afrikaner. Känns mycket bra!


Museet var mycket intressant och lärorikt. De jobbade ytterst padagogiskt och interaktivt. Nedan ses mamma när hon ringer en noshörning och pappa som testar sin koordination mellan öga, hjärna och hand. 



Utanför museet möttes vi sen av vackra vidder över Magaliesbergen.


Men där hade vi inte tid att stanna för länge för vi hade lunch bokad på Roots som vi var tvungna att hasta till. 

Restaurangen låg mycket vackert precis vid en liten damm.
          

Vi serverades en 6-rätters-lunch med matchande viner som vi var mycket nöjda med. Mest poppis hos mig var rätt nummer två som bestod av en vit fisk, ärt- och krabbfrikassé, picklad vitkål, sparris och med ett ostronskum. Himmelskt gott!


Och allra finast var rätt fem, den första efterrätten, som bestod av blåbärsparfait, lakrisgel, hallon och maräng.


Här i Sydafrika är man så oerhört bortskämd med att äta gott och prisvärt. För denna lunch inklusive sex goda viner betalade vi 330 kronor per person, dricks inräknat. Förstår verkligen inte hur jag ska kunna vänja mig vid svenska restaurangpriser efter det här året...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar