måndag 22 juli 2013

Zulu Weekend!

Helgen spenderades alltså i Zululand, ett par timmar syd-öst ut mot kusten. Pajjen skulle jobba i Durban i fredags så jag mötte upp honom där efter jobbet på eftermiddagen.

Durban är Sydafrikas tredje största stad och eftersom vi dagligdags får ganska mycket storstad serverat så bestämde vi oss för att undersöka nejderna utanför Durban istället.

Vi körde norrut längs med kusten ca en och en halv timme och hamnade i den lilla byn Mtunzini. Med sina 750 invånare, zebror som strosade runt på gatorna och en enorm naturpark kändes det som ett bra val för oss.

Vi checkade in på ett litet guesthouse utan några större förväntningar. Det var mörkt när vi kom på kvällen så det var en trevlig överraskning som mötte oss på lördagsmorgonen när vi drog upp gardinen och insåg att vi hade utsikt över Indiska oceanen.



Det gjorde ju såklart att vi var tvungna att snabbt ta oss mot stranden. Passande nog fanns det en hike på ca en timme genom naturreservatet för att komma ner till vattnet.





På eftermiddagen tog vi en tur med bilen inåt landet. Vi åkte genom små zulubyar med fantastiskt vackra utsikter.




I går körde vi då hemåt igen men på vägen stannade vi bland annat i den lilla byn Eshowe där vi tog en vandring inne i skogen. Man gick lixom på broar uppe i luften. Det var fräckt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar