måndag 25 november 2013

Kapana

Igår tog några av mina elever ut mig på city här i Windhoek. Eftersom det var helg skulle vi självklart gå på Kapana. En slags grill-get-together som man tydligen helst gör på morgonen dagen efter.

Så här går det till:

Man kommer till ett stort hus utan väggar, ungefär som en saluhall. På vägen till sin favoritslaktare så försöker man att inte trampa på alla döa djur som ligger längs med gångarna. Väl framme minglar man lite och väljer sitt kött.


(Vi gick till Queens favoritslaktare och fick köttet ordentligt uppyxat.)


Sen svänger man förbi ståndet som gör den bästa salsan, i det här fallet två bröder som hackade lök och tomater snabbare än jag sett någon göra det nånsinn förut.


Och så är det då dags för själva grillet. Man tar sig till grillavdelningen och slänger upp sitt kött på gallret. Där avlöser nån slags grillchef en och man fokuserar själv fullt ut på minglandet. En mycket viktig punkt under Kapanan. 


Sen får man sitt kött i antingen tidningspapper eller en kartonglåda. Man tar sitt grille och sin salsa och går bort till häng-avdelningen. Där köper man den lokala ölen, Oshikudu.


Sen är det då bara att hugga in. Pombili på bilden nedan visar hu man gör!


Kapana får 5 C av mig. Kanske inte för själva fräshören i detta event men mer för själva konceptet och mingelfaktorn. Åker du till Namibia är Kapana ett MÅSTE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar